2017. augusztus 28., hétfő

Miért zseniálisak a trónok harca karakterei?




Esküszöm, engem ez a sorozat fog a sírba vinni. Komolyan, szívproblémákkal küzdő embereknek nem ajánlom! Ennyi gyilkos függővéget sorozatban még nem láttam. Egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy tudja már nyolcadik évada lekötni a figyelmem a sorozat. Már a Walking Dead hetedik évadát sem néztem végig, mert meguntam, már a 100-at sem nézem. Na jó, a Vámpírnaplókat végignéztem, de arról túlnyomó részt Ian Somerhardel tehet. Most komolyan! Életemben nem láttam még ilyen igézően kék szemeket. Most akkor lehetne engem azzal vádolni, hogy csak Jon miatt nézem a sorozatot, meg hogy az egész sorozat csak a látványon alapszik, meg a grafikákon, na meg a sok dekoratív hölgyön, akik gátlás nélkül mutatják meg boldogan magukat a férfi nézőknek.

Nem tagadom, van benne igazság. Még a sorozat elején tényleg Jon miatt kezdtem el, és el kell ismernie, hogy ritkán látni ennyire menő akció jeleneteket és grafikát sorozatban. Van itt minden, ami szem szájnak ingere, sárkányok, óriások meg minden, ami szem-szájnak ingere. Azt sem tagadhatják le a férfi (esetleg női) nézők, hogy nincsenek ellenükre a Westerosi gyönyörű lányok. De ha valaki tényleg elhiszi, hogy csak látvány meg nők vannak ebben a sorozatban, akkor az nagyon el van tévedve.A sorozat tele van zseniális jó és rossz karakterekkel egyaránt, és én összegyűjtöttem nektek néhány kedvenc karakterem.

Pozitív Karakterek:



Le sem lehetne tagadni, mennyi remek karakter gyűlt össze a nyolc évad alatt. Kezdjük a sort rögtön Tyrion Lannisterrel. Az élete olyan, mintha egész életében a középiskolába járna. Az emberek folyton utána fordulnak, újjal mutogatnak rá és lenézik, mert más, mint az átlag ember. A családjában sem örvend nagy népszerűségnek. Az apja csak azért nem ölette még meg, mert a Lannister nevet viseli, a nővére, csakúgy, mint az apja, őt okolja az édesanyja haláláért, mert belehalt a szülésbe. A szerelemben sincs szerencséje, a "szajha", akit magával hozott királyvárba, elárulta őt, amikor Tyrion kiakarta menteni a lányt a kastélyból. Menekülnie is kellett, mivel halálra ítélték valami olyanért, amit nem is ő tett. Előtte még "visszafizette az adósságot" az apjának, és elhajózott Meerenbe, és a sárkánykirálynő a szolgálatába fogadta, szóval ő az egyik legjobb példa arra, hogy néha az a fagyi "visszanyal".





Danyeris Targaryennek, a sárkányok anyjának, a láncok leverőjének meg még sorolhatnám, milyen rangjai vannak, is itt van a helye a legjobb karakterek között. Az ő gyermekkora sem volt egy leányálom. Még kisbaba volt, amikor a bátyjával el kellett menekülnie Sárkánykőröl, mert Robert Baratheon megölte a legidősebb bátyját és az apját, és elfoglalta a trónt. Tizennégy évesen eladta a bátyja egy dothraki vezérnek a trónért cserébe, de ezért Vierys csúnyán meglakolt. Az esküvőjére három sárkánytojást kapott ajándékba, amikről úgy gondolták, soha nem fognak kikelni. Amikor meghalt a férje é a gyereke, besétált a máglyatűzbe és életre keltette a sárkányait. Egy kezemen meg tudom számolni, hány ember hitt Dannyben, és abban, hogy visszaszerzi a vastrónt, és szerintem még matematikusoknak is nehéz lenne összeszámolni, mekkora sereget gyűjtött össze. Mindenki az apjához hasonlította, aki beleőrült a hatalomba, de ő bebizonyította, hogy tud könyörületes lenni.(Nem mindig, de a legtöbbször igen!)Szóval igen, a rengeteg szenvedés kifizetődött egy dothraki és egy makulátlan hadsereggel, és három sárkánnyal. 




Jon Snow helyzete is eléggé hasonló Tyrionéhoz. Őt sem nézik túl sokra, mivel nem vérbeli Stark, hanem egy fattyú, akit Ned hozott haza amikor véget ért a háború. Catelyn és Sansa sosem kedvelték igazán, a többi testvérével és az apával viszont egész jól kijött. Amikor az Éjjeli őrségbe került, rájött, hogy a tiszteletet nem adják csak úgy, hogy ki kell állnia a saját igaza mellett, még ha ezzel sokan nem is értenek egyet, és hátba(vagy szíven!) szúrják emiatt. Úgy lett Észak királya, hogy mellette ült északnak a születés értelmében jogos örököse, de a nagy urak mégis őt választották meg, jogosan!

Ahhoz képest, milyen fiatal, Arya Stark óriási utat járt be, rengeteget mindenen ment keresztül és legalább ennyit szenvedett. Végignézte az édesapja kivégzését, aztán amikor visszatérhetett volna a családjához, a Vörös nászon kivégezték az anyját és a legidősebb bátyját is. Arya tipikusan az a "fiús" lány, aki nem szeret varrni, táncolni meg illedelmesen viselkedni. Ez be is bizonyosodott, hiszen ebből a tizenegynehány éves gyerekből az egyik legfélelmetesebb bérgyilkos vált, akit valaha Westeros el tudott képzelni. De a bosszú benne is él, és le is húz néhány nevet a listájáról, akiknek az életének szerencsétlen fordulatát köszönheti.Van még egy pár név azon a listán, szóval én már nagyon várom, mi süt még ki belőlük :D

Negatív karakterek:

Van belőle egy pár, de ebből kiemelném azt a hármat, akik már annyira velejéig gonoszak és kegyetlenek, hogy (számomra) még belegondolni is rossz. Elborzaszt a gondolat, de mégsem tudtam/ tudom feltétel nélkül utálni ezeket a pszichopatákat, mert bár szégyellem bevallani, ezek is vittek előre a sorozatban.


Kezdjük a sort egy őrült királlyal. Nem, nem Danny apjával, hanem egy másik őrülttel. Joffrey Baratheont, csakúgy, mint Danny apját, megrészegítette a hatalom. Már akkor sem volt a legszerényebb embernek mondható, amikor még csak herceg volt, de amikor király lett, elszabadult a pokol Királyvárban. Halomra gyilkolta, kínoztatta és éheztette az embereket. Mondjuk nem csodálom, hogy ennyire "félresikerült", amikor vérfertőzésből született, de ez nem menti fel a tettei alól,szóval kiérdemelte nálam a harmadik legpsichopatább gyilkos címet és annél jobb halált el sem tudtam volna képzelni számára,mint amit kapott.



 A második helyet az édesanyja, Cersei Lannister kapja. Azt mondogatja, hogy mindent a családjáért tesz, de ez sem mentség arra a sok gyilkosságra, amit elkövetett. A fiával ellentétben ő "normális" és teljesen tudatosan csinál mindent, amitől még ijesztőbb lesz a karaktere. Mindenen és mindenkin átgázol a családjáért, a trónért, és persze az imádott Jamie-ért. Jaj annak, aki ennek a nőnek az útjába kerül, vagy megpróbál neki ártani. Sokan megpróbáltak túljárni az eszén, a legtöbben már alulról szagolják az ibolyát, szóval én az ezüstérmet neki adnám. Még akkor is, ha megöl, amiért nem aranyat kap :D




Lehet, hogy sokan nem őt mondtátok volna az első helyre, de szerintem nincs elmebetegebb, visszataszítóbb és undorítóbb karakter Ramsay Boltonnál. Utáltam a sorozat elejétől egészen a hetedik évadig Theont, és az árulásáért reméltem is, hogy megkapja a büntetést, de amit Ramsaytől kapott, azt még a legrosszabb ellenségemnek sem kívánnám. Nem csak állatként bánt Theonnal, hanem AZZÁ változtatta. Egy rühes kutyává, akit bezárva tartott egy ólban, lelkileg és testileg terrorizált, és teljesen tönkretett. Persze ő sem marad ki a gyilkolásból, csak ő inkább a kutyáival végeztette el a piszkos munkát. Sajna neki is rá kell döbbennie, hogy néha a kutya abba a kézbe is beleharap, ami enni ad neki, és ez lett ennek a patkánynak az életében elkövetett utolsó hibája.

Hát, nekem ők a legkiemelkedőbb karakterek a sorozatból, de persze van rengeteg más fő és mellékszereplő is, akiket meg kéne említeni, de ennyire hosszú bejegyzést nem tudok megírni, ti pedig nem tudjátok elolvasni. Kommentben írjátok meg, nektek ki a kedvencetek és miért, hétvégén pedig hozom a kritikát a hetedik részről(Még meg kell emésztenem a történteket, ezért türelmet kérek!)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

Brittainy C.Cherry-Csendfolyó

Kiadó: Libri - Insomnia Oldalak száma:432 Borító:KARTONÁLT Súly:460 gr ...